De behandeling

Tijdens de behandeling wordt er in de huid ‘geknepen’ om het immuunsysteem van de huid te activeren. Door de behandelingen bestrijden we de symptomen en geven we een reset aan het immuunsysteem van de huid. We halen alles weg wat er niet hoort zoals de vele demodexmijt, we gebruiken daarvoor een ‘pennetje’. Uw huid zullen we bekijken onder de microscoop, zo kunnen we aantonen of er sprake is van de Demodexmijt. Rosacea geeft een ontstekingsproces in de huid dat zichzelf in stand weet te houden. Met de behandeling doorbreken we de chroniciteit van dat ontstekingsproces. We pakken niet alleen maar de huid aan maar zoeken ook naar de oorzaak, er wordt dus verder gekeken dan alleen maar naar de huid. Darmbacteriën reageren op je voeding en een disbalans van goede bacteriën door slechte eetgewoonten hebben invloed op het immuunsysteem, dat heeft gevolgen voor je huid en de darmen. Vandaar dat het van groot belang is dat u zich aan de voedingsadviezen houdt.

Met onze rosacea behandeling kunnen wij iets aan uw rosacea doen. Rosacea is een chronische huidaandoening die veel voorkomt, 5,4 % van de bevolking heeft er mee te maken. Opvallend is de roodheid die meestal op beide wangen zichtbaar is. In verdere stadia kunnen bloedvaatjes uitzetten (couperose), papels en pustels verschijnen en uiteindelijk kan rhinophyma ontstaan, waarbij de neus gaat vervormen. Rosacea kan sterk van invloed zijn op de kwaliteit van leven, mede omdat het primair in het gezicht plaatsvindt. De oorzaak van rosacea is tot op heden niet bekend, wel zijn er verergerende factoren zoals bepaalde voedingsmiddelen en alcohol. Er is een reeks van behandelingen tegen rosacea. Deze kunnen goed aanslaan maar vaak keert de rosacea terug.

Het begint bij een huidscan

Tijdens het consult wordt u gezien door een specialist en worden er meerdere scans van uw gezicht gemaakt. Aan de hand van deze scans wordt een zorgvuldige analyse gemaakt en gekeken of uw huidaandoening een indicatie is voor behandeling met De Rositta Methode®.

Indien dit het geval is, wordt het intensieve behandeltraject met u doorgesproken. Er wordt uitleg gegeven over de aard van de behandeling, de behandelduur, mogelijke huidreacties en neveneffecten. Verder krijgt u instructies welke voedings- en leefstijl adviezen u tijdens de behandeling in acht moet nemen.

Wij helpen u om van Rosacea af te komen

De behandeling is gericht op het verwijderen van de ontstekingsreacties, het bestrijden van demodexmijt en het opbouwen van de huidweerstand. Zodra de huid rustig is kunnen eventuele achtergebleven chronisch verwijde bloedvaatjes worden behandeld. Naast het volgen van een op maat gemaakt behandelplan worden leefstijl adviezen gegeven.

Deze adviezen zijn gebaseerd op het vermijden van de zogeheten ‘triggers’ die rosacea (waaronder ook demodexmijt en huiduitslag) kunnen uitlokken of verergeren en op persoonlijke huidverzorging.

Blijf niet langer rondlopen met uw huidprobleem maar bel voor een afspraak naar 0342-221007

Voor en na de behandeling...

Kunnen wij u helpen?

Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend!